Lánybúcsú.eu

lánybúcsú tippek & trükkök

Leánybúcsú pénzügyek

Tapasztalatom szerint a pénzügyi kérdések – ki, mekkor összeget fizet a leánybúcsún – sokszor problémát szoktak jelenteni  a szervezés közben és könnyen sértődésekhez is vezethetnek. A szervezés elején mindenképp le kell tisztázni, hogy a meghívottak közül ki mekkora összeget tud vállani, és ennek megfelelően érdemes kigondolni a leánybúcsú részleteit, az ajándékokat, egy esetleges utazás költségeit. Nálunk is megtörtént egy korábbi szervezés alkalmával, hogy tudtuk, a menyasszony mindenképpen szeretne egy drágább ajándékot kapni, amibe nem mindenki tudott egyenlő mértékben beszállni, így mi a főszervezők kipótoltuk a hiányzó összeget, hiszen tudtuk ez fogja a legnagyobb örömet okozni a menyasszonynak. Mi ezt könnyen meg tudtuk oldani, hiszen egy jól összeszokott társaság vagyunk, ahol ez nem okozott problémát.

Ahol esetleg problémát okozhatnak a pénzügyek, mert több olyan résztvevője is van a leánybúcsúnak, akik kevésbé ismerik egymást, ott érdemes minél előbb túl lenni ezeken a kérdéseken és már előre megállapodni, hogy kinek mekkora összeget kell befizetni, amit előre át is utalhatnak vagy egy közös találkozás alkalmával befizethetnek a résztvevők, így nem a főszervezőnek kell a teljes összeget meghiteleznie. Olyan példával is találkoztam már, hogy a leánybúcsú estéjén nem lettek elintézve a befizetni valók és utána már nem igazán sikerült a szervezőknek visszakapni a befektetett összeget, ami átalában több ezer/tízezer forint is lehet.  

A menyasszony természetesen nem fizet semmit, hiszen ez az ő estéje – a lakodalom teljes költségét pedig ugyis ő állja – így az ő fogyasztását is bele kell kalkulálni a lánybúcsú teljes költségébe.

Arra is figyeljetek oda, hogy ha pl. chippendale fiút vagy limuzint béreltek annak a költsége több tízezer forintra rúg (egy félórás limuzinkölcsönzés ára 30.000Ft körül van a kocsi típusától, méretétől függően, egy chippendale műsor átlagosan  30-40.000 forintba kerül, de persze mindezt kombinálhatjátok is és a limuzinba kérhettek sztriptízműsort 70.000 forint körüli áron).

Tetszett a cikk?

Új hozzászólás

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.