Lánybúcsú.eu

lánybúcsú tippek & trükkök

Jóasszony fogadalom

Az oklevél átadása előtt adjátok át a fogadalom szövegét is a menyasszonynak, aki olvassa fel hangosan a többieknek. Ebben megfogadja, hogy remek háziasszony lesz a házas évek alatt és férjét minden területen panaszkodás nélkül kiszolgálja. Lent találtok több szöveget is. Ahogy az oklevél szövegét, úgy ezt is nyomtassátok/ írjátok valami szép papírra, díszítsétek a lánybúcsúhoz illő kiegészítőkkel, motívumokkal.

Fogadalom 1:
"Én, XY,
ezennel megígérem előttetek,
hogy mostantól jó háziasszony leszek!
Az Uramat megbecsülöm,
a pasikat elkerülöm.

A fodrásznál, barátnőnél, boltban, utcán, tereken nem sokat időzöm,
mindennap hazasietek és a vacsiját főzöm.
Kedvenc ételét még a legfárasztóbb napomon,
akár éjjel is, de elkészítem, szépen tálalom.

Anyukáját naponta egyszer dicsőítem,
hogy övé a legfinomabb töltött káposzta.
Barátait családtagként fogadom,
ételükről és sörükről is gondoskodom.

Esténként szeretgetem, cirógatom,
fejfájásra nem panaszkodom!
De ha véletlen csak egyszer is csajozni mer,
a baját sodrófával látom el!!!"

Fogadalom 2:
Én X.Y., született .... a Leánybúcsúztató és Asszonyi Alkalmassági Vizsgabizottság és Ítélőszék - továbbiakban LAAVI -, illetőleg barátnőim népes tábora előtt ünnepélyesen esküszöm, hogy meggyőződéssel és teljes elszántsággal fogok küzdeni elkövetkezendő házas éveim során Önálló saját egyéniségem, hóbortjaim, gondolataim és barátaim megtartásáért.
Ugyanakkor fogadom, hogy jövendő férjem mellett jóban-rosszban kitartok. Legalább hetente kétszer elébe meleg ételt tálalok, hajszálainak számára megjegyzést csak ritkán teszek, féknyomos és jaffás alsónadrágjait, illatos zoknijait ajkamon édes és elnéző mosollyal patyolatfehérre sikálom, legalább annyira fogom imádni a mosogatást, mint amennyire most imádom. Forró hangulatú férjemet lehűtve fejfájást havonta egynél többször nem színlelek, amikor életem párja monitorjába bámulva rólam megfeledkezik megjegyzést csak szerelmesen suttogva teszek, és szemet férfiakon mostantól csak messziről legeltetek.
Továbbá ígérem, hogy születendő közös gyermekeinket szívem minden melegével szeretni fogom, és tudásomnak megfelelően a lehető legjobb neveltetésben részesítem.
Soha nem feledem, hogy ki voltam, most ki vagyok, és hogy ezek után még ki lehetek.
És megőrzöm emlékeimben és szívemben ezeket a perceket.

Fogadalom 3:
XY ezennel az itt felsorakozott tanuk előtt megígérem, hogy mostantól jó háziasszony leszek! A fodrásznál, barátnőnél, boltban, utcán, tereken nem sokat időzöm, mindennap hazasietek és vacsorát főzök. Kedvenc ételét még a legfárasztóbb napomon, akár éjjel is, de elkészítem, szépen tálalom. Férjemet meccsnézés közben nem zavarom, dolgomat ilyenkor csendben végzem, mindig ügyelve arra, hogy sörös korsója, üres ne legyen. Sose hivatkozom fejfájásra, fáradtságra, mikor a férjem szeretgetésre vágyik. Anyósomat napjában legalább egyszer dicsőítem, miszerint Ő készíti a legfinomabb ételt, Ő vasalja legszebben az inget, neki a legtisztább a lakása, stb. Férjem barátait mindig családtagként fogadom. Az Ő étkezésükről és sörükről is gondoskodom. Férjemet, barátaival legalább heti három alkalommal elengedem mulatni. Ez idő alatt én nem csacsogok telefonon a barátnőimmel, tiszta lakással, vasalt inggel, meleg étellel, mezítelenül várom haza. Itt és most megígérem, hogy jó háziasszony leszek, Uramat megbecsülöm, a pasikat elkerülöm. Szeretgetem, cirógatom, hülyeséggel nem nyaggatom.

Tetszett a cikk?

Hozzászólások

Beküldte Herceg Anit (nem ellenőrzött) -
"Én, XY, ezennel megígérem előttetek, hogy mostantól jó háziasszony leszek! Az Uramat megbecsülöm, a pasikat elkerülöm. A fodrásznál, barátnőnél, boltban, utcán, tereken nem sokat időzöm, mindennap hazasietek és a vacsiját főzöm. Kedvenc ételét még a legfárasztóbb napomon, akár éjjel is, de elkészítem, szépen tálalom. Anyukáját naponta egyszer dicsőítem, hogy övé a legfinomabb töltött káposzta. Barátait családtagként fogadom, ételükről és sörükről is gondoskodom. Esténként szeretgetem, cirógatom, fejfájásra nem panaszkodom! De ha véletlen csak egyszer is csajozni mer, a baját sodrófával látom el!!!"

Új hozzászólás

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.